Healthcare distributiecenter UPS Roermond uitgeroepen tot "Mooiste Warehouse" van Nederland

Het nieuwe healthcare distributiecenter van UPS in Roermond is door het logistieke magazine "Nieuwsblad Transport" uitgeroepen tot het mooiste warehouse van Nederland.

Het 22.000m2 grote gebouw, bestaande uit een distributiecentrum met kantoren, mag met recht een technisch hoogstandje genoemd worden. Van buiten lijkt het gebouw misschien niet zo speciaal, maar des te bijzonder is het aan de binnenkant. Het gebouw is volledig geconditioneerd voor de opslag van medicijnen en is voor UPS het eerste in z'n soort in Europa.

De wanden, vloeren en daken zijn extreem geisoleerd. In de supervlakke betonvloer bevindt zich plaatselijk vloerkoeling en –verwarming om koude of warme lucht die via een geopende dockshelter binnendringt meteen te ondervangen. Aan de kolommen en daken hangen sensoren die het gebouw elke seconde van de dag monitoren en de installaties aansturen. Het gebouw is, gezien de afmetingen en isolatie-eisen, bijzonder slank en licht gedimensioneerd, iets wat het ruimtelijke gevoel in de enorme hal alleen maar verstekt.

De bouw werd in april 2008 aanbesteed door UPS Nederland. Volgens de opdrachtgever gaf de combinatie van eigen engineering, een marktconforme prijs en “een goed gevoel” de doorslag om te kiezen voor Geelen. Tijdens de korte, maar hevige voorbereiding werd er nauw samengewerkt tussen de specialisten van de opdrachtgever, Architectenbureau Janssen Wuts uit Baarlo, installatie-adviseur Coy Slots en Geelen als bouwkundig aannemer. Het gebouw werd in april 2009, na slechts 9 maanden bouwtijd opgeleverd en in gebruik genomen. Om aan de specifieke wensen van nieuwe klanten te voldoen, wordt er inmiddels weer volop aan het gebouw gesleuteld.

Als Geelen Vastgoed & Bouw zijn wij natuurlijk trots op het eindresultaat en op de uitslag van deze verkiezing. Wij feliciteren UPS dan ook met hun "Mooiste Warehouse" van Nederland.

UPS

Geelen Vastgoed & Bouw - Engelmanstraat 49 - 6086 BB Neer - Postbus 4408 - 6086 ZG Neer - T +31 (0) 475 59 18 48 - F +31 (0) 475 59 27 98 - E info@geelen.nl